HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme

BioeGO talajorganizátor egy - a piacon egyedülálló módon - négy komponenst tartalmazó, folyékony, környezetbarát, mikrobiológiai készítmény, mely a hasonló készítménnyekkel ellentétben összetett, szervezetten építő hatással rendelkezik. A mikróbákat a Szegedi Tudományegyetem Mikrobiológiai Tanszékének nemzetközileg ismert és elismert tudósai szelektálták és válogatták össze. A gyártásban szintén egy tudományos intézmény, a Bay Bio Intézet van segítségünkre. Ez az erős tudományos háttér teszi lehetővé számunkra, hogy egy prémiumkategóriás készítményt kínáljunk megrendelőink számára.

A BioeGO négy jótékony hatású mikroorganizmus – két baktérium és két fonalasgomba – keveréke. A készítmény összetevői fokozott nitrogénkötő, foszforfeltáró, szárbontó és humuszképző képességet, valamint a talajszinten támadó gombakórokozók elleni védőhatást biztosítanak a kezelt területen. A BioeGO mikrobakomponensei igazoltan nem gyakorolnak egymásra negatív hatást, így a készítmény alkalmazása során a komponensek növénynövekedésre és -fejlődésre gyakorolt kedvező hatásai együttesen, egymást kiegészítve érvényesülhetnek. Működési elve a korábbiakban említett komplexitáson nyugszik.

A BioeGO felhasználása, kijuttatása nem igényel bonyolult és költséges technológiai hátteret, különleges eszközparkot. Bármely gazdaságban megtalálható szántóföldi permetezővel a talajfelszínre permetezve, majd azt követően, vagy egyidejűleg az éppen aktuális talajmunkálat (tárcsázás, szántás, kultivátorozás, vetés) során kell bedolgozni a talajba. További egyszerű felhasználási mód az öntözővízhez keverve, öntözéssel történő talajba juttatás. Kedvező feltételekkel elérhető speciális kijuttató szerkeztünk is. Részletek itt!

A BioeGO közvetlenül a felhasználók részére kerül kiszállításra, viszonteladó nem vesz részt az értékesítésben. Ismeretes, hogy számos gyártó viszonteladókon keresztül is forgalmazza mikrobiológiai termékeit, ami jelentős minőségromlást okoz a készítményben a sokszor bizonytalan és kontrollálhatatlan raktározási körülmények miatt. Ez a probléma a BioeGO esetében kiküszöbölésre kerül, szervezett logisztikai hátterünknek köszönhetően megoldható, hogy mindig friss készítmény kerüljön kiszállításra.

Az elmúlt 5 évben jelentősen megemelkedtek a műtrágyaárak és a következő években további drágulás várható. Ezeknek a mesterséges tápanyagoknak, valamint kemikáliáknak a felhasználását minél inkább okszerűvé kell tenni. Ez azt is jelenti, hogy újabb alternatívákra van szükség a tápanyagbevitelt illetően, az elért termésátlagok fenntartásához, mely alternatíva a mikrobiológiai talajkezelés.

A jótékony mikroorganizmusok hatására korábban és erőteljesebben történik a csírázás. Erősebb, bolyhosabb a gyökérzet, mely nemcsak a tápanyagfelvételt és betegségekkel szembeni védekezést teszi hatékonyabbá, hanem a szárazságtűrő képességet is növeli, ami a hazánkat sajnálatos módon egyre gyakrabban és intenzívebben érintő aszály következtében kulcsfontosságú.